Министърът на финансите Стивън Мнучин обвини председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси, че умишлено задържа новия законопроект за стимулиране, като отказва компромиси, предаде "Блумбърг".

"Вашият "ВСИЧКИ ИЛИ НИЩО" подход вреди на трудолюбивите американци, които се нуждаят от помощ СЕГА", каза Мнучин в отговор на писмо от председателя.

Припомняме, че по-рано Пелоси допусна, че няма да бъде постигнато пълно съгласие с Белия дом за стимулите.

Пелоси заяви, че не настоява Белият дом да приеме всички нейни искания за пакета от данъчни стимули, за да възобнови преговорите с Мнучин.

Пелоси не очаква съгласие с Белия дом по всички въпроси за стимулите

Пелоси не очаква съгласие с Белия дом по всички въпроси за стимулите

Тръмп отново нападна демократите, че му пречат за мерките

Тя изброи седемте основни области на несъгласие в писмото си: националната програма за тестване и проследяване на вируса; финансирането за държавни и местни правителства; мерките за безопасност в училище; финансирането на грижи за деца; данъчните кредити за работещи семейства; осигуряването за безработица, както и въпросите за защита на работното място и отговорност.

Междувременно президентът Доналд Тръмп отново обвини демократите в забавяне преди изборите. Той повтори призива си за пакет, дори по-голям от 2,4 трилиона щатски долара, предпочитан от председателя.

"Ние не говорим за размер, ние говорим за качество", каза Пелоси на брифинг за пресата в четвъртък, попитана дали демократите ще приемат по-малък законопроект за облекчение.