Постигнатото от премиера на Великобритания Борис Джонсън споразумение за Брекзит с ЕС доминира на главните страници на британските издания, макар че повечето вестници пишат, че все още няма сделка, тъй като британските депутати имат последната дума, пише "Гардиън".

"Таймс" може би излиза с най-оптимистичното заглавие: "Вижда се последното препятствие, след като Джонсън получи споразумението си". Вестникът пише, че Борис Джонсън се е върнал от Брюксел със сделка за Брекзит миналата нощ и през следващите 24 часа ще се опита да я продаде на депутатите преди историческото заседание на Камарата на общините в събота.

"Дейли телеграф" пише, че Джонсън ще предупреди депутатите "моето споразумение или без споразумение" преди вота, като ще подчертае, че няма да има ново отлагане на Брекзит. Про-Брекзит и в подкрепа на Джонсън вестник отбелязва още, че министър-председателят е изправен пред заговор от съюз от опозиционни депутати, които са за оставане в ЕС, а също така и от разбунтували се тори, които ще настояват за втори референдум.

"Джонсън получи споразумението си за Брекзит - сега е играта на числа", пише вестник "Гардиън". Изданието подчертава, че Джонсън е "много уверен", че сделката ще бъде одобрена в Камарата на общините, въпреки че Демократичната юнионистка партия отказва да го подкрепи.

Някои вестници призовават депутатите да гласуват за сделката. "Дейли Мейл" пише, че "въпреки всичко Борис спечели ново споразумение за Брекзит, но утре нашата безразсъдна политическа класа може да го торпилира...Той изпълни задълженията си. Сега депутатите трябва да направят същото".

Вестник "Сън" също излиза със силно послание към "колебаещите се депутати" да подкрепят сделката. Изданието отбелязва, че сделката на Джонсън е по-добра от тази на Тереза Мей.

"Просто го направи", пише "Дейли експрес", като цитира социологическо проучване, според което 65% от избирателите искат "компромис" между поддръжниците и противниците на Брекзит, а също да подкрепят сделката на Джонсън.

"Ай" се фокусира върху следващите стъпки, които трябва да бъдат направени, за да се случи Брекзит. "Джонсън получи споразумението си с ЕС, сега следва трудната част". Подчертава се, че премиерът е изправен пред огромно предизвикателство утре да спечели историческия вот в Камарата на общините.

"Файненшъл таймс" се концентрира върху несигурността, като пише, че заплахата от вето на Демократичната юнионистка партия поставя сделката на Джонсън на кантар.

"Дейли мирър" пише: "На ръба на Брекзит...отново".