Израелската разузнавателна агенция Мосад доставила 100 000 теста за коронавирус в страната тази седмица, но впоследствие Министерството на здравеопазването установило, че са неизползваеми заради липсващи компоненти, пише "Дейли телеграф".

Според "Джерусалим пост" Мосад се е сдобил с тестовете от "две държави", като не се посочва от кои и как, но липсва течният разтвор, който е необходим преди използването на теста.

Говорител на премиера на Израел Бенямин Нетаняху коментира, че "използва връзките си по света" да осигури повече тестове до края на седмицата.

Тестовете са осигурени на Мосад със "съгласието" на замесените държави.

В Израел има 529 случая, няма починали.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 207 000 потвърдени случая, а починалите са повече от 8600. Регистрирани са случаи в 166 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 218 000 случая и близо 9000 починали в 158 държави.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".