Руският лидер Владимир Путин заяви, че Москва няма да влиза в нова въоръжена надпревара и ще се стреми към конструктивни отношения с другите държави, информират АП и руски медии.

Западните лидери мълчат за победата на Путин

Западните лидери мълчат за победата на Путин

Ръководителите на Казахстан, Беларус, Венецуела, Боливия и Куба

Путин направи коментара по време на среща с вече бившите кандидати за държавен глава в Москва след решителната победа на президентските избори в неделя. Над 76% от руснаците гласуваха за Владимир Путин, който ще управлява страната до 2024 г. Активността на изборите бе над 67%.

Русия няма желание да участва в нова въоръжена надпревара и ще направи всичко възможно, за да разреши различията с другите страни, докато в същото време защитава националните си интереси, подчерта той.

Президентът на Русия съобщи планове за намаляване на военните разходи през тази година.

Ние ще направим всичко, за да гарантираме, че всички спорове с нашите партньори се разрешават с политически и дипломатически средства, изтъкна той, но добави, че ще трябва да уважават Русия.

Путин събра 76,69 на сто от гласовете в Русия

Путин събра 76,69 на сто от гласовете в Русия

При 99,84 процента преброени бюлетини

Путин призова присъстващите да оставят партийните интереси настрана и всички усилия да бъдат насочени към дългосрочни национални интереси.

Той посочи и главната цел на правителството - осигуряване благосъстоянието на руснаците и намаляване на бедността.

Путин се прицелва в рекорд на Сталин

Путин се прицелва в рекорд на Сталин

Агенциите коментират изборите в Русия

След победата държавният глава проведе телефонни разговори с лидерите на Азербайджан, Армения, Беларус, Индия, Киргизстан, Китай и други.