Руските сили за противовъздушна отбрана са свалили украински военен самолет, превозващ оръжия и боеприпаси, в района на Одеса, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на руското министерство на отбраната.

Ведомството обяви и че руски ракети са поразили център за артилерийска подготовка в района на Суми, където са работели чужди инструктори.

Друг удар е унищожил пункт за дислокация на чуждестранни наемници в Одеска област.

Бивш шеф от НАТО: Русия бавно, но сигурно като боа удушвач унищожава Украйна

Бивш шеф от НАТО: Русия бавно, но сигурно като боа удушвач унищожава Украйна

След спънатото начало на войната руснаците успели много добре да се прегрупират

От украинска страна не потвърждават съобщенията на руското министерство на отбраната за поразените цели. Потвърждават обаче местата, където са извършени атаки.

Говорителят на Одеската областна военна администрация Сергей Братчук потвърди за ракетен удар по селскостопанско предприятие в района на Одеса. Ранени са двама души.

Украинците потвърждават и за шест изстреляни ракети по граничната територия на Сумска област при третия обстрел само за този ден на региона.

В следобедните часове самолет се е приближил откъм руското село Николаевка, а ракетите са се взривили в покрайнините на едно от селищата. Самолетът не е преминал държавната граница. Три часа по-рано руски безпилотен самолет е хвърлил две взривни устройства във Великописаревския район, а около 4:00 ч. сутринта отново са изстреляни шест ракети. И те са избухнали в покрайнините на граничните селища на Сумска област.

Украйна по никакъв начин не потвърждава заявката на руснаците за поразен център за артилерийска подготовка, където са работели чужди инструктори.