Москва ще затвори всички магазини с изключение на аптеките и хранителните, обяви кметът на руската столица Сергей Собянин, цитиран от "Ройтерс".

В съобщение Собянин поясни, че тази мярка, която включва също затваряне на ресторантите, кафенетата и баровете, ще се прилага от 28 март до 5 април.

Осем страни, сред които и Русия, поискаха от ООН да отпаднат санкциите им

Осем страни, сред които и Русия, поискаха от ООН да отпаднат санкциите им

Китай, Иран, Сирия, Куба, Никарагуа, КНДР и Венецуела

Междувременно руското правителство нареди на гражданската авиация да прекрати всички редовни и чартърни полети до и от Русия от 27 март.

Руските самолетни компании ще могат да летят до други страни само за прибиране на руските граждани или ако получат разрешение със специални правителствени решения.

Вчера руският лидер Владимир Путин обяви, че затварят страната за една седмица и отлагат насрочения за април референдум.

Русия призова за световно примирие

Русия призова за световно примирие

Москва подкрепи призива на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш

В Русия има 658 случая на заразени с коронавирус и трима починали.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 416 000 потвърдени случая, а починалите са повече от 18 500. Регистрирани са случаи в 196 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 472 000 случая и над 21 300 починали в 175 държави, възстановили са се около 114 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".