Русия, Китай, Иран, Сирия, Куба, Никарагуа, КНДР и Венецуела изпратиха съвместно писмо до генералния секретар на ООН Антониу Гутериш с призив да поискат от редица други страни да снемат едностранно санкциите, които пречат на националните усилия за борба с разпространението на новия коронавирус. Текстът на писмата е публикуван на страницата на посланика на Русия в ООН в Twitter. Информацията е на ТАСС.

"Ние не можем да позволим политически пречки да стоят на пътя за спасение на човешкия живот. Дойде време за глобална солидарност", се казва в съобщението на дипломата от Русия

По-рано главният секретар на ООН призова страните от групата на Г-20 да снемат действащите станкции по отношение на други страни за борба с пандемията на коронавируса. 

Венецуела иска от Колумбия сътрудничество заради коронавируса

Венецуела иска от Колумбия сътрудничество заради коронавируса

Страната регистрира първи случаи

Разпространението на новия коронавирус бе фиксирано в края на 2019 г. в Централен Китай, по-късно се разпространи в над 150 страни. СЗО определи разпространението на болестта като пандемия. По последни данни в света са заразени над 450 000 души, над 21 000 са починалите. 

Генсекът на ООН: Коронавирусът е заплаха за човечеството

Генсекът на ООН: Коронавирусът е заплаха за човечеството

Всички "трябва да се съпротивляват"