Министерството на външните работи предупреди българските граждани, пътуващи за или пребиваващи на територията на Гърция, да бъдат особено внимателни заради прогнозите за влошаване на времето в съседката през следващите дни. 

Стана ясно, че през нощта на 27-ми септември е много висока вероятността от образуване на средиземноморски циклон в южната част на Йонийско море. Очаква се движението на циклона "Ксенофон" да се развие в източна посока и да достигне до островите на източното Егейско море и вероятно Додеканезите до края на седмицата.

В сила е забрана за отплуване на кораби от пристанищата Пиреа, Рафина и Лаврио.

Бурите в Гърция се ожесточават

Бурите в Гърция се ожесточават

Фериботните връзки с островите са силно засегнати

С решение на заместник-областния управител на южна Атина Христос Капатаи поради лошото време утре всички училища и детски градини в общините Свети Димитър, Алиму, Аргируполис Елинику, Глифада, Калитеа, Мосхато, Неа смирни и Пальо Фалиро няма да работят с цел избягване на нещастни инциденти.

Българските граждани могат да се свържат с Посолството ни в Атина на следния мобилен телефон за спешни случаи: +30 693 70 96 220. Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: crisis@mfa.bg.