Кралица Елизабет II използва традиционното си коледно послание, за да благодари на медиците на първа линия в битката срещу Covid-19, предаде "Блумбърг".

Според нея, пандемията е помогнала за обединяването на обществото,  въпреки необходимостта от социално дистанциране.

Борис Джонсън: За първи път от 1973 г. Великобритания е независима страна

Борис Джонсън: За първи път от 1973 г. Великобритания е независима страна

Великобритания се сбогува с митническия от 1 януари

"Забележително е, че една година, която държеше хората разделени, в много отношения ни сближи", каза британският монарх. В Обединеното кралство и по света хората се издигнаха над предизвикателствата на годината и аз съм толкова трогната от този неукротим дух", добави тя.

Историите на хора, работили като доброволци са я вдъхновили, не скри тя. 

Кралицата призна, че празничният период е изпълнен с тъга тази година заради загубата на близките си или невъзможността да се празнува в по-широк кръг заради ограниченията.

Британският щам на COVID-19 кацна и в Германия

Британският щам на COVID-19 кацна и в Германия

Жената и трите й контактни лица са изолирани

Припомняме, че страната приключва годината с напускането официално на Европейския съюз след тежки финални преговори, чийто край Лондон обяви за победа.

Новият щам на коронавируса, регистриран в Кралството, пък наложи редица блокади, които нарушиха придвижването на много граждани и стоки.

Това доведе до напрежение. Български граждани също бяха сред засегнатите.

Първото коледно предаване е от крал Джордж V през 1932 г. и това се превръща във важна част от празничния сезон за мнозина във Великобритания и в страните от Британската общност.