Джон Кели, началник на кабинета на президента на САЩ Доналд Тръмп, отрече да е наричал американския лидер "идиот" миналата година, съобщава АП.

По-рано се появи информация за разрив в Белия дом между Кели и държавния глава. През последните месеци на няколко пъти се появиха спекулации, че генералът от запаса може да подаде оставка, което впоследствие беше отричано.

Бивш служител на американската администрация разкри, че по време на лична среща Кели е нарекъл Доналд Тръмп "идиот" през 2017 г.

Първи разпространи информацията NBC News в понеделник. В съобщение обаче Кели нарече информацията "пълна глупост" и определи отношенията си с Тръмп като "невероятно откровени и здрави". Той добави, че президентът "винаги знае позицията ми" и че "той и аз знаем, че тази история е пълна глупост".

Топ съветник на началника на кабинета също оспори информацията, заявявайки, че никога не е чувал Кели да нарича президента по такъв начин.

Тръмп реагира със съобщение в "Туитър" в понеделник вечерта, в което отбелязва, че "фалшивите новинарски медии полудяват с измислените истории и само използват анонимни източници, които не съществуват".

Междувременно СиЕнЕн разпространи информация, че Тръмп е поискал от германския канцлер Ангела Меркел съвет как по-добре да комуникира с руския лидер Владимир Путин. Държавният глава на САЩ е поискал съвета по време на срещата с Меркел в Белия дом през миналата седмица.

Тръмп разцелува Меркел преди разговорите в Белия дом

Тръмп разцелува Меркел преди разговорите в Белия дом

Той се ръкува с нея и я целуна по двете бузи

Според източници разговорът на моменти е бил напрегнат. Не е ясно какъв съвет е дал канцлерът на американския президент. В материала се отбелязва, че официални лица са установили, че понякога президентът изглежда не слуша внимателно отговорите.