Президентът на САЩ Доналд Тръмп коментира евангелистко твърдение, че е богоизбран - назначен от Бог. Политическият анализатор на СиБиЕс Дейвид Броуди попита Тръмп за твърдението, че Бог го поставил "на поста му за такова време като това", съобщава "Фокс нюз".

"Почти дори не искам да мисля за това. Защото знаете ли какво, всичко, което ще направя, е, надявам се да е истина. Всичко, което ще направя, е, че ще направя всичко възможно", обяснява Тръмп.

Държавният секретар Майк Помпео и бившият прессекретар на Белия дом Сара Сандърс също потвърдиха твърденията.

"Има много скрита подкрепа. Хората у нас, които не се бунтуват, не протестират, не правят, знаете, те работят много. Умни са, имат всичко, но бяха забравени от политиците. Появиха се през '16. Мисля, че ще се покажат повече през '20", добави той.

Духовният съветник на Тръмп е пряката му връзка с Бог

Духовният съветник на Тръмп е пряката му връзка с Бог

И съветва Тръмп за всичко - от посолството на САЩ в Йерусалим до Венецуела

Президентът посочи, че министърът на жилищното строителство и градското развитие Бен Карсън му е казал, че Тръмп ще спечели, "защото Бог те е поставил тук по този повод".

През май двама преподаватели, които изучават религия и политика, обясниха, че повече църковници сега вярват, че Тръмп е помазан от Бог да ръководи нацията.

В сряда Тръмп обеща да защити статуи, след като активисти призовават за сваляне на паметници на бивши президенти, противоречиви исторически личности и Исус Христос, след като първоначално се насочиха към тези на Конфедерацията.

"Те гледат към Исус Христос, гледат към Джордж Вашингтон, гледат към Ейбрахам Линкълн, гледат към Томас Джеферсън", заяви Тръмп на пресконференция с полския президент Анджей Дуда в Белия дом. "Няма да стане."

Белият дом: Бог поиска Доналд Тръмп да стане президент

Белият дом: Бог поиска Доналд Тръмп да стане президент

Мисля, че Бог призовава всички нас да заемем различни роли