Духовният съветник на Доналд Тръмп, лидерът и пастор Паула Уайт коментира, че връзката й с президента е резултат от пряко "назначение" от Бог, който я насочил да му "покаже коя съм аз", съобщава "Гардиън".

Противоречивият пастор в християнски център "Ню Дестини", във Флорида, е известна със своя луксозен начин на живот и проповядва благоденствие, като разказва на последователите си, че колкото повече даряват на църквата, толкова повече Бог ще ги благослови.

"Срещам се с хиляди, милиони хора, но има шепа хора, които знаех, че това е пряка задача", Божият призив към нея, да е "пряка връзка с Тръмп", обяснява тя за "Гардиън".

Първата среща с Тръмп е в началото на века, оттогава "18-годишните отношения" се превръщат в неофициална консултативна роля в Белия дом, както и като личен пастор на президента, допълва тя.

Както много хора, с които Тръмп се обгражда, Уайт е спорна личност. Тя е описвана като жената, която "е завела Тръмп при Христос", но и като "шарлатан" и "еретик". Нейната дейност във Флорида я превръщат в милионер, но също така привлича вниманието на следователите от Конгреса.

Уайт няма официално религиозно обучение, но вместо това обяснява, че е получила видение от Бог, когато е на 18 години, изучавала Библията в продължение на две години и открила църква в Тампа, Флорида. Тази църква нараства до 20 000 членове и в един момент една от най-големите такива в САЩ

"Гардиън" се срещна с Уайт в дома й от близо 1900 кв. метра в затворен комплекс в Апока, Флорида, близо до нейния "Нов християнски център на съдбата".

Уайт обяснява, че съветва президента за всичко - от преместването на американското посолство в Израел от Тел Авив в Йерусалим ("взима правилното решение"), да координира с религиозната общност хуманитарната криза във Венецуела и отговора за урагана Мария в Пуерто Рико. Тя допълва, че вярата на президента играе водеща роля в политиката му.

Помпео предполага, че Бог е изпратил Тръмп да спаси еврейския народ от Иран

Помпео предполага, че Бог е изпратил Тръмп да спаси еврейския народ от Иран

Така както царица Естер ги спасява през 400-та г. пр.н.е. от персийския цар Асуир