Български клошар е ключов свидетел за изнасилването и убийството от мигранти на италианско момиче, съобщи Нова телевизия.

Огромен скандал се разгоря в Италия заради групово изнасилване на 16-годишно момиче от мигранти. 32-годишният българин - Наско Радев, е клошар. Той е помогнал за разпознаването на нападателите, показват документи от разследването.

За инцидента се разбра на 25 октомври.

Италия реже драстично помощите за мигрантите

Италия реже драстично помощите за мигрантите

В момента Италия издържа 136 000 мигранти

Българинът е познавал жертвата Дезире и е бил на мястото на престъплението. Момичето най-вероятно е било наркозависимо. То е търсило да си купи доза. Българинът сам е потърсил властите, за да разкаже какво се е случило. Освен заловените, се издирват и някои от участниците и свидетелите, на които може да се повдигнат обвинения, защото не са повикали Бърза помощ и не са се обадили на полицията.

В италианската столица Рим продължава всеобщото възмущение и антимигрантски настроения и шествия.

Мигрант изнасили и уби момиче в Германия; избяга в Ирак, но го хванаха

Мигрант изнасили и уби момиче в Германия; избяга в Ирак, но го хванаха

Кандидатствал за убежище в Германия, но му било отказано

За бързото залавяне на нападелите - четирима африкански имигранти,с изтекло разрешение за временен престой, помогнал и българинът. Радев е без постоянен адрес в италианската столица, познавал жертвата и бил до мястото на престъплението. "Познавах Дезире и посещавах ул. "Деи Лукани", разказва Наско.

Той се е запознал с момичето преди месец. "Отидихме заедно там защото наоколо "черни" продаваха хероин и кокаин. Дезире проституираше за дрога. Този ден нямаше. Тя отиде с един висок африканец в постройката. Исках да вляза, но друг негър ми попречи. После влязох и се опитах да я накарам да си ходи, но тя отказа. Друг чернокож дойде и ме изгони и видях опашката от африканци, които чакаха", разказва българинът. По-късно той отново се върнал на мястото и чул, че се чудели дали да викат линейка.

Деца мигранти са жертва на проституция с цел лесно влизане в Европа

Деца мигранти са жертва на проституция с цел лесно влизане в Европа

Често това са деца от подсахарска Африка

В квартала "Сан Лоренцо", където стана убийството, все още има полицейска обсада. Разследването продължава, за да установи всички съучастници както и дали свидетелите са нарушили закона като не са повикали линейка и полиция, съобщи говорител на полицията пред българската медия.

Пред кметството на Рим има митинг срещу деградацията на града. Италианците настояват за твърда ръка и безкомпромисна имигрантска политика. Това обеща да направи Матео Салвини - вицепремиер и министър на вътрешните работи обеща да направи.

Рим, Берлин, Виена - новата ос в Европа срещу мигрантите

Рим, Берлин, Виена - новата ос в Европа срещу мигрантите

"Ос на желаещите"

Незаконно пребиваващите мигрантите са повод за напрежение и между Италия и Франция. Рим обвинява френските жандарми, че ги придружават до границата с Италия и им посочват как да се придвижат на италианска територия. Министър на вътрешните работи и лидер на Северната Лига, Салвини влезе в спор с Брюксел заради отказа си да даде достъп на италиански пристанища за кораби с имигранти.

Рим вече блокира и италиански кораби с мигранти

Рим вече блокира и италиански кораби с мигранти

Снабдителният кораб Vos Thalassa, който обслужва петролни платформи в Средиземно море, спаси 66 мигранти