Руският опозиционен политик Алексей Навални е забелязан да слиза по стълби на снимка, публикувана в неговия "Инстаграм" в събота, пет дни след като берлинската болница заяви, че може да диша самостоятелно, съобщава "Ройтерс".

"Нека кажа как протича възстановяването ми. Това вече е ясен път, макар и дълъг", написа Навални.

Всички настоящи проблеми като факта, че телефонът в ръцете ми е безполезен, сипването на малко вода се превръща в цяла атракция са чиста глупост, обяснява той.

ЕП иска санкции за Лукашенко и отровителите на Навални

ЕП иска санкции за Лукашенко и отровителите на Навални

ЕП прие резолюция за демократизация на Русия и санкции за белоруси и руснаци, "подкрепящи режима на Лукашенко"

"Съвсем наскоро не разпознавах хората и не разбирах как да говоря. Всяка сутрин докторът идваше при мен и казваше: Алексей, донесох дъска, нека помислим каква дума да напишеш на нея. Това ме доведе до отчаяние, защото макар че вече като цяло разбирах какво иска лекарят, не разбрих откъде да се появят думите. Къде в главата се появяват? Къде да намеря дума и как да я накарам тя да означава нещо? Всичко това беше категорично неразбираемо. Аз обаче също не знаех как да изразя отчаянието си и затова просто мълчах."

"Сега съм човек, чиито крака треперят, когато се качва по стълбите, но си мисли: "О, това е стълбище! Те се изкачват по него. Може би трябва да потърсим асансьор." А преди просто щях да стоя там и да гледам", разказва Навални.

"Така че все още има много проблеми, които трябва да бъдат решени, но изумителните лекари от Университетската болница Charite в Берлин са решили основния проблем. Превърнаха ме от "технически жив човек" в човек, който има всички шансове да се превърне отново в най-висшата форма на съществуване в съвременното общество - човек, който може бързо да превърта "Инстаграм" и без колебание разбира къде да поставя харесвания."

Песков: Абсурд е бойно вещество да се пренесе в бутилка без да навреди

Песков: Абсурд е бойно вещество да се пренесе в бутилка без да навреди

"Бутилката - ако някога е имало бутилка" поражда повече въпроси за случая Навални