Две тийнейджърки, носещи клинове, не са допуснати да се качат на самолет на "United Airlines" в неделя. Причината е, че облеклото им не отговаряло на дрескода за пътници със специален пропуск. Това обясни говорител на компанията, цитиран от "Ройтерс", на фона на фурора в социалните мрежи.

Двете момичета пътували с придружител. Те нямало да бъдат върнати заради това, че носят клинове, ако са били със закупени билети. Момичетата трябвало да пътуват със служебни билети.

На момичетата е заявено, че не могат да се качат на борда, докато не сменят облеклото си. Те напълно разбрали за какво става въпрос, обяснява говорителят на компанията. Той допълва, че и тримата пътници са изпуснали полета. Той не знаел дали те са хванали по-късен полет или са използвали алтернативен транспорт.

Въпреки че тримата пътници не се оплакали от отношението към тях, друга пътничка, станала свидетелка на дискусията, взривила социалната мрежа със серия от туитове, описвайки политика, която според нея нечестно атакува жени и момичета. Според нея политиката на компанията е сексистка.

Обикновено въпросните пътници са служители на компанията, техни приятели или членове на семейството.