Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков не е съгласен с обвиненията на американския лидер Доналд Тръмп, че Москва "дестабилизира" ситуацията в Източна Европа, информират Интерфакс и Ройтерс.

По-рано днес на пресконференция във Варшава Тръмп благодари на президента Анджей Дуда, че вършат добра работа по отношение на "дестабилизиращото поведение на Русия". Той вярва, че Москва се е намесила на президентските избори в САЩ през 2016 г., но поясни, че не може да бъде сигурен.

Русия действа дестабилизиращо, нападна Тръмп Москва

Русия действа дестабилизиращо, нападна Тръмп Москва

Ден преди първата си среща с руския лидер Владимир Путин

Тръмп ще проведе първа среща с руския си колега Владимир Путин в кулоарите на Г-20 в Хамбург в петък.

"Ние не сме съгласни с подобен подход", каза говорителят на руския президент. Той поясни, че Кремъл също изразява съжаление за липсата на разбирателство между Русия и САЩ относно бъдещите отношения.

Песков поясни, че не знае какви отношения САЩ искат с Русия и че "истинските намерения" относно бъдещите двустранни връзки ще бъдат проявени на срещата утре.

"Заради това ние чакаме първата среща на двамата президенти", добави говорителят.

Лично ще могат да разменят мисли по най-важните въпроси и най-важното е, че ще има възможност да с запознаят и най-накрая да разберат истинския подход на всеки в двустранните отношения, не подхода, който се показва по медиите, обясни говорителят на Кремъл.