Палестинска групировка пое отговорност за атаката с камион в Йерусалим, при която бяха убити четирима войници, съобщават световни агенции.

Припомняме, терорист вряза камион в група войници на пешеходна зона. Загинаха четирима войници - три жени и един мъж, всички на около 20 години. Терористът бе застрелян от служители по сигурността на мястото на инцидента. Най-малко 13 други бяха ранени при нападението срещу група войници, слизащи от автобус.

9 души са задържани за атаката в Йерусалим

9 души са задържани за атаката в Йерусалим

Сред задържаните са и петима роднини на терориста

Деветима души са задържани за съучастничество.

"Знаем самоличността на нападателя. Според всички признаци той е поддръжник на ДАЕШ ("Ислямска държава")", заяви премиерът Бенямин Нетаняху.

Терористът от Йерусалим е привърженик на „Ислямска държава”

Терористът от Йерусалим е привърженик на „Ислямска държава”

Това обяви Бенямин Нетаняху

Обаче неизвестната групировка "Групи на мъченика Баха Елиан" пое отговорност в съобщение в арабска социална мрежа.

Организацията отбеляза, че е формирана от палестинци, които "нямат връзки извън Палестина". Групировката пояснява, че е извършвала атака и преди, но не разкри подробности. Предупреди, че ще извърши нови нападения.

"Това не е първата извършена от нашите групи операция и ще бъде последвана от поток от подобни операции в защита на нашия Йерусалим и като отмъщение за нашите мъченици и затворници", допълва организацията.

Терористична атака с камион в Йерусалим
Обновена

Терористична атака с камион в Йерусалим

Четирима войници са убити, а 15 са ранени