Терористът, който извърши смъртоносната атака с камион в Йерусалим, изглежда е привърженик на "Ислямска държава". Това заяви премиерът на Израел Бенямин Нетаняху, цитиран от "Джерусалем пост".

Припомняме, че терорист вряза камион в група войници на пешеходна зона. Загинаха четирима войници - три жени и един мъж, всички на около 20 години. Терористът бе застрелян от служители по сигурността на мястото на инцидента. Най-малко 13 други бяха ранени при нападението срещу група войници, слизащи от автобус.

Терористична атака с камион в Йерусалим
Обновена

Терористична атака с камион в Йерусалим

Четирима войници са убити, а 15 са ранени

Нетаняху направи коментара си на мястото на атаката, където даде брифинг заедно с министъра на отбраната Авигдор Либерман. Той планира да свика заседание на кабинета заради сигурността.

"Знаем самоличността на атентатора и според всички признаци той е поддръжник на "Ислямска държава", обяви Бенямин Нетаняху.

Той подчерта, че може би има връзка между атаката и подобни нападения от последно време във Франция и Берлин. "Ние борим тази чума и ще я победим", зарече се той.

Терористът е идентифициран като Фади ал-Канбар. Той идва от квартал "Джебел Мукабер" в Източен Йерусалим.

Нетаняху обяви, че кварталът е отцепен и са предприети действия във връзка с атаката, които той отказа да разкрие сега.

"Ние ще преодолеем тази терористична атака, точно, както преодоляхме други атаки", посочи той. Бенямин Нетаняху подчерта, че има редица действия, които трябва да се предприемат, за да се гарантира, че инциденти като този няма да се случват, но обясни, че на този етап няма да ги посочи.