Израелският премиер Бенямин Нетаняху е предупреди партията си "Ликуд", че коронавирусът COVID-19 може да унищожи човечеството, ако се допусне втора вълна. Това съобщи Times of Israel, позовавайки се на член на Кнесета (израелския парламент). Твърди се, че твърденията на Нетаняху произтичат от доклади, че онези, които са се възстановили от смъртоносната болест, отново са били заразени.

"Има данни от чужбина за повторно заразяване. Ако това е вярно, може да бъде краят на човечеството ", заяви премиерът, според анонимния член на Кнессет.

Други събеседници на Нетаняху не помнят да е казвал тези думи, но потвърдиха, че премиерът говори свободно за "сценарии на глобалната анархия".

Твърди се, че отговорът на Тел Авив срещу пандемията е бил продуктивен, тъй като над 11 000 души от 16 466 известни случая в страната са се възстановили от болестта, както показват данните, събрани от университета Джонс Хопкинс.

Заключването, наложено за ограничаване на разпространението на COVID-19, бе облекчено наскоро.

Нетаняху предлага "микрочипиране" на децата в Израел

Нетаняху предлага "микрочипиране" на децата в Израел

Бибкащ сензор, когато се приближат към други хора

Израелският министър на отбраната съобщи, че изследователите, че Израелският биологичен институт е разработил коронавирусни антитела, които биха могли да помогнат за създаването на ваксина.

Киберексперти разкритикуваха остро премиера на Израел Бенямин Нетаняху заради предложението му да бъдат "микрочипирани" децата, които се завърнат в училищата и детските градини, след като блокадата заради новия коронавирус бъде премахната.