Ники Хейли, бивш губернатор на щата Южна Каролина и американски представител в ООН, заяви в петък, че Америка трябва да спре да бъде наивна по отношение на Китай, предупреждавайки, че комунистическата страна има  стратегия, за да се утвърди като доминираща световна суперсила.

Русия застана зад Китай в спора със САЩ за Covid-19

Русия застана зад Китай в спора със САЩ за Covid-19

Песков подчерта, че Москва не може да "покаже никаква солидарност" с критиките на САЩ

В интервю за телевизия Newsmax Хейли каза, че като политик е видяла как работят китайските власти.

Те абсолютно знаят какво правят. Трябва да спрем да бъдем наивни, като мислим, че ще станат по-демократични, ако сме добри към тях", каза тя. "Това няма да стане. Това е комунистически режим. Те разполагат с пълна стратегия и тази стратегия е, че изграждат своята армия. Крадат от нас 50 милиарда долара или повече интелектуална собственост годишно, убедена е тя.

Тя добави, че Китай инвестира в цял свят с цел да увеличи дълга на дадена държава.

"Те могат да се обърнат и да кажат:" Дайте ни вашите комунални услуги, ние искаме да въведем военни инсталации. ", каза още тя.

Според Хейли въпросът къде и как се е развил коронавирусът е без значение, когато погледнете поведението на Китай по време на огнището.

Китай ще подкрепи разследване на СЗО за произхода на Covid-19

Китай ще подкрепи разследване на СЗО за произхода на Covid-19

Пекин подчерта, че всяко разследване трябва да бъде научно, а не в политически контекст

"Независимо дали смятате, че е в лаборатория или какво мислите, че се е случило от мокър пазар, те знаеха, че е там", каза тя за вируса, който е обхванал целия свят.

Припомняме, че администрацията на президента Доналд Тръмп твърди, че вирусът е тръгнал от лаборатория в Ухан и настояват Пекин да даде достъп.

Също така спря финансирането на СЗО заради облагодетелстване на Китай и прикриване на истината зад пандемията.