Американският представител в ООН Ники Хейли обвини Русия за отравянето на бившия агент Сергей Скрипал, предадоха световните информационни агенции. 

"САЩ вярват, че Русия стои зад отравянето на двама души в Солсбъри с химически агент. Не искаме да обвиняваме Русия и призоваваме да не дава основания", заяви тя. 

Лондон поиска извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН за Скрипал

Лондон поиска извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН за Скрипал

Русия не отговори на ултиматума на премиера Тереза Мей

Хйли коментира случая на извънредното заседание на Съвета за сигурност, свикано по искане на Великобритания. Припомняме, че Лондон реагира остро заради случая с агента и изгони руски дипломати от страната. 

66-годишният Скрипал и 33-годишната му дъщеря Юлия се намират в критично, но стабилно състояние в болница, след като изпаднаха в безсъзнание на обществена пейка пред търговски център в английския град Солсбъри по-рано този месец.

"Русия няма нищо общо с предполагаемото отравяне на бившия двоен агент Сергей Скрипал. Москва няма да приеме никакви безпочвени заплахи и ултиматуми", подчерта говорителят на държавния глава на Русия Дмитрий Песков.

Ходорковски: Путин е отговорен за отравянето на Скрипал

Ходорковски: Путин е отговорен за отравянето на Скрипал

Нападението е по заповед на Путин или е загубил контрол над спецслужбите…

Отговорността за покушението срещу бившия двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия носи президентът на Русия Владимир Путин, заяви опозиционерът Михаил Ходорковски, който пребивава в Швейцария.

"Путин е наредил да направят това или - което също е вероятно, Путин е изгубил контрол над спецслужбите", коментира Ходорковски

Москва твърди, че няма интерес от подобно покушение. За химическия агент беше съобщено, че е руско производство. 

Скрипал е съден преди години в Русия заради работа за МИ-5 и след това търси убежище във Великобритания. 

Русия отхвърли ултиматума на Лондон за Скрипал, иска проби

Русия отхвърли ултиматума на Лондон за Скрипал, иска проби

Москва няма никаква връзка и вина за отравянето на Скрипал

Лавров подчертава, че са изпратили молба за получаване на достъп до веществото отговорно според Великобритания за покушението, за да може руските експерти да извършат тест в съответствие с Конвенцията за химически оръжия.

До момента молбата ни е пренебрегвана от британска страна, поясни той.