Бившият президент на САЩ Барак Обама остро разкритикува мандата на държавния глава Доналд Тръмп по време на предизборна реч в Милуоки, съобщават световни агенции.

Речта беше една от най-критичните и пряко насочени към президентството на Тръмп, въпреки че бившият лидер на Щатите не спомена името на милиардера.

Коментирайки наскоро изказване на американския лидер, че ще прокара данъчни облекчения за средната класа преди изборите през ноември, Обама заяви пред присъстващите в средно училище, че "Конгресът дори не заседава".

Демократът призова хората да излязат и да гласуват за кандидатите на Демократическата партия.

Обама не пожали и републиканците като цяло. Той ги обвини, че лъжат американския народ, имайки предвид конкретно, че обещават да защитят някои граждани с хронични заболявания, а в същото време отменят "Обамакеър".

"Това, което не сме виждали преди...е, че политиците безсрамно, многократно и открито лъжат", атакува Обама.

Снимка 385888

Източник: ЕПА

Той също обвини републиканците, че се опитват да сплашат хората преди изборите. Не пропусна да осмее и Тръмп във връзка с информацията, че китайците подслушват телефона му.

Според него керванът с мигранти от Централна Америка е още един пример за тактиката на сплашване на републиканците.

Обама също участва в предизборна кампания в Уисконсин и Мичиган. Той предупреди, че характерът на САЩ е "на бюлетината" на първия вот след избирането на Доналд Тръмп. По думите му изборите са с изключително висок залог. 

Срещу нито един служител от администрацията ми не е повдигано обвинение, похвали се той.