Бившият американски президент Барак Обама настоя, че на изборите в щата Уисконсин, които продължиха тази седмица въпреки опасенията за разпространение на смъртоносния вирус COVID-19, трябва да се предостави възможността за гласуване по пощата.

Бърни Сандърс "хвърли кърпата", Джо Байдън се изправя срещу Тръмп на изборите

Бърни Сандърс "хвърли кърпата", Джо Байдън се изправя срещу Тръмп на изборите

"Кампанията приключва, борбата продължава"

"Никой не трябва да бъде принуждаван да избира между правото му на глас и правото му да остане здрав като дебата в Уисконсин тази седмица", написа той вTwitter. "Всеки трябва да има право да гласува безопасно и ние имаме силата да направим това.

Въпреки че демократичният губернатор на щата Тони Евърс направи всичко възможно, за да го спре, републиканците в щатския законодателен орган отказаха всякакви забавяния или гласуване по пощата.

Жителите на Уисконсин гласуваха на първичните избори на демократите за президент и за ключово място на Върховния съд на щата.

Конгресът на демократите в САЩ - виртуален?

Конгресът на демократите в САЩ - виртуален?

Това предположи фаворитът Джо Байдън

Въпреки дългите опашки пред урните, избирателната активност е спаднала с 16% спрямо същото време през 2016 година.

Припомняме, че пандемията отложи предвидения за юли конгрес на демократите в Милуоки за август, а Джо Байдън предложи той да бъде виртуален.

Американският сенатор Бърни Сандърс обяви, че се оттегля от надпреварата за номинация на Демократическата партия за президентските избори в САЩ.

Джо Байдън е единственият кандидат на партията, оставащ в надпреварата. Той ще се състезава с Доналд Тръмп, който търси преизбиране.