Част от речта на Мелания Тръмп по време на конвента на Републиканската партия изглежда е плагиатствана, съобщава „Франс прес”.

Речта й по време на конвента трябваше да бъде нейният голям момент при представянето си пред американската общественост.

46-годишният бивш модел излезе на подиума със съпруга си Доналд Тръмп в понеделник вечерта, за да убеди американците в силата, която притежава американския милиардер, нужна, за да управлява САЩ.

Противници на Тръмп създадоха суматоха на конвента на републиканците

Противници на Тръмп създадоха суматоха на конвента на републиканците

Сред хилядите делегати на националното събрание

Част от речта й обаче описва ценностите, оформили живота й, която е почти идентична с речта на Мишел Обама на конвента на Демократическата партия през 2008 година.

"Моите родители ме научиха на ценностите: работиш здраво за това, което искаш от живота. Думата ти е хвърлен камък и ти правиш това, което кажеш и изпълняваш обещанието си. Отнасяш се с уважение към хората. Те ме научиха да показвам ценностите и морала във всекидневния ми живот. Това е урокът, който продължавам да предавам на моя син", каза Мелания Тръмп.

Трябва да предадем тези уроци на следващите поколения. Защото искаме нашите деца в тази нация да знаят, че единственото ограничение пред вашите постижения е силата на вашите мечти и готовността ви да го преследвате, добави тя.

През 2008 година на конвента Мишел Обама заяви: „Аз и Барак бяхме отгледани с почти същите ценности: работиш здраво за това, което искаш от живота, думата ти е хвърлен камък и ти правиш това, което си обещал; отнасяш се с уважение и чест към хората, дори ако не ги познаваш и ако не си съгласен с тях”.

Аз и Барак изградихме живот, водени от тези ценности, и ги предаваме на следващото поколение. Защото ние искаме нашите деца – и всички деца на тази нация, да знаят, че единствената пречка пред върха на нашите постижения е достигането на мечтите, и готовност да се бориш за тях”, заявила първата дама на САЩ.

Снимка 245094

Източник: архив ЕПА

С представянето на жена си на конвента в Кливланд Тръмп наруши традицията, появявайки се преди официално да бъде номиниран за кандидат на Републиканската партия за президент на САЩ.

Беше наистина чест за мен да представя жена си, Мелания. Речта и поведението и бяха изключителни. Много съм горд”, написа милиардерът в „Туитър”.