Около 100 българи са изоставени в столицата на Германия Берлин след отменения полет на авиокомпанията "Райънеър" до София.

Общият брой на закъсалите пътници е 200 души. Половината от тях са българи.
Те останаха блокирани на летище "Шьонефелд" в Берлин вчера, след като полетът им до София беше отменен от нискотарифната авиокомпания, съобщи bTV.

Българите трябвало да излетят вчера, 10 юни, в 15.20 часа.

"Райънеър" изостави 200 пътници в Берлин

"Райънеър" изостави 200 пътници в Берлин

Причината е отменен полет за София

Според разкази на наши сънародници те се качили в самолета, но вместо да излетят, чакали на място. След дълъг престой в самолета пътниците били свалени в чакалнята на терминала.

Ружа Любенова, която е сред закъсалите в Берлин българи, разказа, че от "Райънеър" съобщили на пътниците, че заради бурята и лошото време самолетът трябва да се подготви допълнително. От авиокомпанията съобщили, че самолетът ще излети след около 2 часа.

Това обаче не се случило. На терминала хората видели, е полетът е отменен. Те останали в безизходица.

По думите на Любенова между пътниците имало бебета и малки деца. От авиокомпанията не предоставили на пътниците вода и храна.

От "Райънеър" съобщили, че могат да осигурят директен полет до София на пътниците чак за четвъртък, 14 юни.

"Някои се върнаха при близки в Берлин, други останаха да търсят начини, а трети ще пътуват през Букурещ днес и ще търсят начин за своя сметка да се доберат в София", обясни Любенова.

Стана ясно и че част от сънародниците ни са били настанени в хотел, където прекарали нощта. Други хора потърсили сами алтернативни решения за прибирането си в родината.

Зарязаните в Румъния българи ще съдят авиокомпанията "Райънеър"

Зарязаните в Румъния българи ще съдят авиокомпанията "Райънеър"

Българите ще заведат колективен иск