Лидерите на ЕС и унгарско-американският милиардер Джордж Сорос искат да създадат "нова, смесена, ислямизирана Европа". Това предупреди унгарският премиер Виктор Орбан по време на посещение в Румъния, цитиран от АП.

Той поясни, че изградените по унгарските граници огради ще спрат усилията на ЕС и Сорос за увеличаване имиграцията на мюсюлмани към Европа.

Орбан застана зад Полша срещу „европейската инквизиция”

Орбан застана зад Полша срещу „европейската инквизиция”

Инквизиционната офанзива срещу Полша може никога да не успее

Докато Унгария категорично е против приемането на мигранти, "които могат да променят културната идентичност на страната", Орбан подчерта, че при неговото управление Унгария ще остане място, където "западноевропейските християни винаги ще могат да намерят безопасност".

Унгарският лидер, който ще търси четвърти мандат през 2018 г., изтъкна, че опозиционните партии са далеч от правителството му.

Но преди изборите преди всичко ние трябва да се изправим пред външни сили. Трябва да се противопоставим на мафиотската мрежа на Сорос и на бюрократите от Брюксел. И през следващите 9 месеца ще трябва да се борим с техните медии, категоричен той.

Запитан за избора между американския лидер Доналд Тръмп и руския президент Владимир Путин, Орбан отговори с шега за поляк, който е бил попитан по време на комунистическата ера да избере между Хитлер и Сталин.

"Той отговорил, че избира Марлене Дитрих (германско-американска актриса и певица -б.р)", отговори Орбан с насмешка.

"Искам да кажа, че не можеш да дадеш добър отговор на лош въпрос", добави той.

Унгарският лидер изтъкна още, че ниската раждаемост превръща Унгария в "застрашени видове" и че правителството използва данъците върху многонационалните компании, за да финансира социални програми за по-голяма раждаемост.