Сръбската полиция е арестувала на границата с Хърватския член на една от най-големите престъпни групировка Милош Симович и заподозрян като един от организаторите на покушението срещу премиера Зоран Джинджич през 2003 година.

Информацията за ареста потвърди вътрешния министър Ивица Дачич, съобщава агенция Новости. Симович е бил задържан при опит да премине нелегално границата. Той не е имал документи за самоличност.

Първият демократично избран премиер на Сърбия Джинджичбеше застрелян в Белград на 12 март 2003 година пред сградата на правителството. Според разследващите зад убийството на премиера стои престъпната групировка „Земунския клан".
Съдът прочете вече присъда от по 40 години затвор за организатора на убийството - бившия ръководител на спецчастите „Червените барети" Милорад Улемек, а също и на килъра Милорад Зведан Йованович.

Други обвинени за организацията на покушението получиха присъди между 15 и 20 години.

Арестът е осъществен след като беше прострелян друг престъпник, също от Земунския клан Калинич, който е открит ранен от случаен минувач в загребския квартал Ракита. Там Калинич е съобщил, че срещу него е стрелял Милош Симович. Така полицията е влязла в дирите му.