Британският депутат Иън Остин напусна опозиционната Лейбъристка партия - деветият депутат, който излиза от партията през тази седмица, информира "Ройтерс".

Остин отбелязва, че партията е "съсипана" и превзета от "твърдата левица". Той поясни, че е ужасен от отношението към еврейските депутати и антисемитизма. По думите му партията се отнася по-твърдо към хората, които се оплакват от антисемитизма.

Седем депутати напускат Лейбъристката партия заради Брекзит

Седем депутати напускат Лейбъристката партия заради Брекзит

Крайно недоволни са от политиката на лидера Джереми Корбин

"Лейбъристката партия е моят живот, това е най-трудното решение, което съм вземал, но трябва да бъда честен и истината е, че съм засрамен от Лейбъристката партия при лидера Джереми Корбин", каза той пред вестник Express & Star.

Никога няма да поискам от хората да направят Джереми Корбин премиер, подчерта той.

Лидерът на Лейбъристката партия обеща да изчисти антисемитизма в партията.

Остин поясни, че към момента не планира да се присъедини към "Независимата група" в парламента, създадена от седем бивш лейбъристки депутати в понеделник. Към групата се присъединиха още един лейбърист и трима бивши членове на управляващите консерватори.

Трима депутати напускат Консервативната партия на Тереза Мей

Трима депутати напускат Консервативната партия на Тереза Мей

Присъединяват се към осемте депутати, напуснали Лейбъристката партия

Иън Остин е депутат от Лейбъристката партия от 2005 г. Той е бивш министър. Остин подкрепя споразумението за Брекзит на премиера Тереза Мей. Вече бившият лейбърист е против провеждане на втори референдум.