Германската корпорация Daimler няма отговор на въпроса как севернокорейският лидер Ким Чен Ун се е снабдил с бронирана лимузина, произведена от компанията, предаде "Асошиейтед прес".

От Daimler уверяват, че не продават своя продукция на Северна Корея. Санкциите, наложени от ООН, забраняват да се доставят на Пхенян предмети на лукса, включително лимузини.

Ким Чен Ун се появяваше с лимузини на Daimler на няколко международни срещи. Във Владивосток, където се срещна с руския президент Владимир Путин, с бронирания влак на Ким бяха превозени два луксозни автомобила - Mercedes Maybach S600 Pullman Guard и Mercedes Maybach S62. Първият от тях беше използван и по време на срещата с президента на САЩ Доналд Тръмп в Ханой.

В изявление на производителя на колите Daimler се казва, че компанията не изнася свои автомобили за Северна Корея повече от 15 години и спазва строгите правила за контрол върху експорта на продукцията си. Корпорацията обаче не носи отговорност за трети лица, които биха могли да препродадат лимузините, посочват от Daimler.

2 часа на 4 очи: За какво говориха Путин и Ким?

2 часа на 4 очи: За какво говориха Путин и Ким?

Ревността на Путин към двойката Ким-Тръмп...