Екипът на британския министър-председател Борис Джонсън се извини на кралица Елизабет II, след като стана ясно, че в навечерието на погребението на съпруга ѝ принц Филип служителите са били на парти до късно през нощта на "Даунинг стрийт" и то в период, когато събирането на много хора на закрито бе забранено. Това съобщава Ройтерс.

Партито е било вечерта на 16 април 2021 г. "Дълбоко съжаляваме, че то се е състояло по време на национален траур и "Даунинг стрийт" 10 се извини на двореца", заяви пред репортери говорителят на Джонсън. Самият премиер не е бил на тържеството.

Според "Телеграф" на събитието е царяло такова веселие, че персоналът е отишъл до близкия супермаркет, за да купи цял кашон с алкохол, вино се е разляло по килимите, а люлка, използвана от малкия син на министър-председателя, е била счупена.

Джонсън е изправен пред най-сериозната криза в управлението си след почти ежедневните разкрития за поредица от светски събирания по време на локдауните във Великобритания, някои от които са били в периоди, когато на обикновените хора не беше разрешено дори да се сбогуват лично с умиращите си роднини.

Премиерът е подложен на нарастващ натиск да подаде оставка. Опонентите му твърдят, че той е неспособен да управлява и е подвел парламента, като е отрекъл, че противоепидемичните мерки са били нарушавани.

Нови скандални партита разтресоха управлението на Борис Джонсън

Нови скандални партита разтресоха управлението на Борис Джонсън

Този път в навечерието на погребението на принц Филип