Полицията в Тайланд е открила три невзривени бомби в три топ туристически курорта през уикенда, съобщава „Франс прес”.

Властите продължават да търсят доказателства за вълната от бомбени атаки в курортни райони по-рано тази седмица, при които загинаха четирима души.

Тайланд свърза бомбените удари с референдума за нова конституция

Тайланд свърза бомбените удари с референдума за нова конституция

Четирима загинаха, а други 27 бяха ранени при серията удари

Никой все още не е поел отговорност за нападението, което удари седем южни провинции в четвъртък и петък и доведе до десетки ранени, включително европейски туристи.

От силите на реда обявиха, че те знаят кого да обвиняват, но все още не са разкрили кои са виновниците и какви са били мотивите. Обаче полицията изключва да са замесени международни терористични организации, определейки нападенията като акт на „местен саботаж”.

Бъдете особено внимателни, тръгвайки за Тайланд, предупреди Външно

Бъдете особено внимателни, тръгвайки за Тайланд, предупреди Външно

Заради поредицата от бомбени експлозии

Разследването ни напредва. Знаем кой стой зад атаките, каза говорител на полицията, но не разкри подробности.

Според вътрешното министерство невзривените бомби са открити и обезвредени днес в два района, където бяха взривени бомби – град Хуа Хин и популярният остров Пукет. Властите уточниха, че явно бомбите не са се задействали по време на атаката по-рано тази седмица. 

Един човек е задържан по отделен случай за пожар, а други двама са арестувани за разпит във връзка с бомбените атаки в Хуа Хин.

Серия от бомби в Тайланд, експлозии и на остров Пукет
Обновена

Серия от бомби в Тайланд, експлозии и на остров Пукет

Има жертви и ранени

Според анализатори нападенията са извършени от мюсюлмански бунтовници, които отдавна се борят срещу правителството в южната част на страната, но властите отхвърлиха теорията.