SpaceX Dragon Resilience ще отложи изстрелването си до до Международната космическа станция (МКС) за неделя заради силен вятър, съобщиха от НАСА, цитирани от "Спутник".

Изстрелването на екипажа Dragon на МКС беше отложено за първи път за 14 ноември, но след това отново бе отложено поради метеорологичните условия и се очаква да се състои на 15 ноември от Космически център "Кенеди" във Флорида.

Припомняме, че трима астронавти от НАСА и един от Япония се подготвят за полет с ракета на SpaceX до Международната космическа станция в събота.

В мисията ще участват американските астронавти Майкъл Хопкинс, Виктор Глоувър, Шанън Уокър и японският астронавт Соичи Ногучи.

Това ще е първата 6-месечна рутинна мисия, откакто САЩ възобновиха пилотираните полети през май след 9 г. разчитане на Русия.

SpaceX готова да транспортира четирима астронавти до МКС

SpaceX готова да транспортира четирима астронавти до МКС

Изстрелването е планирано за неделя сутринта българско време

НАСА официално обяви кораба CrewDragon за безопасен. Без големи инциденти капсулата на компанията на ИлънМъскSpaceX транспортира двама астронавти до Международната космическа станция през май и ги върна на Земята през август.

Мисията е кулминация за компанията SpaceX, предпочитана от НАСА, тъй като за момента е най-надеждната. Агенцията все още чака кораба Starliner на "Боинг", който не се очаква да бъде готов преди следващата година.

SpaceX доставя товари на станцията от 2012 г.

През следващите 15 месеца компанията подготвя седем полета с екипаж и товар.

Следващата мисия с астронавти е планирана за март 2021 г., когато ще бъдат транспортирани един европеец, един японец и двама американци.