Прокуратура в Ню Йорк чрез съда поиска документи от фондацията на Доналд Тръмп, свързани с плащането на 130 хил. долара на бившата порно актриса Стефани Клифърд. Както бе съобщено в четвъртък от в. "Ню Йорк таймс". Вестникът се позовава на собствени източници. По този начин възобнови разследването, което приключи в средата на юли тази година.

Тръмп не знаел за платените $130 000 на порно актриса

Тръмп не знаел за платените $130 000 на порно актриса

Сторми Даниелс трябвало да си затваря устата

Стефани Клифърд твърди, че сегашният президент на САЩ Доналд Тръмп в миналото е влязъл в извънбрачна връзка с нея. Вестникът твърди, че прокуратурата възнамерява да разбере дали представителите на ръководството на групата дружества са издали някакви фалшиви документи за превода на пари. Според източника на изданието, ако има такива записи, това би могло да заплаши авторите им с наказателно преследване.

Според адвоката на фондацията на Тръмп - Марк Мукаиси, това разследване е опит за нанасяне на удар върху политическата власт на американския президент. "Използването на призовки за оръжие е просто начин за притискане на президента, неговото семейство и бизнес. Ще реагираме правилно", заяви адвокатът.

По-рано прокуратурата на американския щат Ню Йорк приключи разследването на данни за нарушението от страна на членовете на ръководството на фондацията за финансирането на кампании. Съдията Уилям Поули нареди да бъдат публикувани редица разследващи материали относно претърсванията в дома на бившия адвокат на американския президент Майкъл Коен. "Разследването на правителството за нарушенията вече е завършено", каза той.

През декември 2018 г. Коен бе осъден на три години затвор за редица престъпления, включително укриване на данъци, нарушаване на правилата за финансиране на кампании, измами в банковия сектор и предоставяне на невярна информация на американските финансови институции. Нарушаването на правилата за финансиране доведе до злоупотреба със средства, отпуснати за предизборната кампания. Тяхната част беше платена за мълчание на две жени, които твърдяха, че Тръмп се е занимавал с извънбрачна афера с тях в миналото. Говорим за бившата порно актриса Стефани Клифърд и бившия модел Карън Макдугал.