Папа Франциск ще отпътува от България за Северна Македония. Министър-председателят Бойко Борисов ще изпрати папа Франциск на летище София, когато приключва апостолическото пътуване на Светия отец в България, припомнят от правителствената пресслужба.

Папа Франциск пристига в 8:15 местно време със самолет от София. Той ще бъде посрещнат на летището от министър-председателя Зоран Заев и президента Георге Иванов. 

Папа Франциск призова за активен и укрепен мир

Папа Франциск призова за активен и укрепен мир

В сърцето на България - София той видя свидетелство за този стремеж

По обяд на площад "Македония" в Скопие папа Франциск ще отслужи Света литургия. Очаква се на нея да присъстват около 15 хиляди души и то не само от Македония, а и от Хърватия, Албания, Косово.

Папа Франциск продължа своята балканска визита. Северна Македония ще бъде 42-рата страна, която папата ще посети. За република Северна Македония това ще бъде първият папа, стъпил на нейна земя, припомня БНТ.

Папа Франциск: Пътят на бежанците е кръст

Папа Франциск: Пътят на бежанците е кръст

Папата посети бежанския център във "Враждебна"

Мотото на папското посещение е "Не бой се, малко стадо", тъй като папата има симпатия към малките църкви в периферията, каквато е и македонската католическа църква.

Папата ще посети и къщата музей "Майка Тереза". През 2016 година именно той я провъзгласи за светица. Майка Тереза е католичка, албанка по произход, но е родена през 1910 година в Скопие под името Анеза Гонджа Бояджиу.

Смесени чувства в световните медии за визитата на папа Франциск в България

Смесени чувства в световните медии за визитата на папа Франциск в България

Папата призова за толерантност към бежанците една от най-враждебните към мигранти нации в света

В къщата музей папата ще има среща с представители на различните вероизповедания - католици, православни, мюсюлмани, с роднини на Майка Тереза и с бедни хора.