Родителите на хомосексуални деца не трябва да ги осъждат, а да им предлагат подкрепа. Това заяви папа Франциск в сряда, предаде Ройтерс.

По време на седмичната си аудиенция той говори за трудностите, които родителите могат да срещнат при отглеждането на потомството. Тези проблеми включват "родители, които виждат различни сексуални ориентации в децата си, и как да се справят с това, как да подкрепят децата си, а не да се крият зад осъдително отношение", каза Франциск.

Папата и преди е казвал, че хомосексуалните хора имат право да бъдат приемани от семействата си като деца и братя и сестри. Както и че макар Католическата църква да не може да приеме еднополовите бракове, тя може да подкрепи законите за гражданските съюзи, целящи да дадат на хомосексуалните партньори съвместни права в областта на пенсионната система и здравеопазването и по въпросите на наследството.

Миналата година доктриналната служба на Ватикана издаде документ, в който се казва, че католическите свещеници не могат да благославят еднополовите съюзи - решение, което силно разочарова католиците от ЛГБТ общността.

Папата заклейми егоизма на онези, които заменят децата с домашни любимци

Папата заклейми егоизма на онези, които заменят децата с домашни любимци

Това отнема човечността ни