Очаква се днес здравните власти в САЩ да обявят, че първият случай на коронавируса от Ухан е бил регистриран в щата Вашингтон, съобщи федерален източник, цитиран от CNN.

Припомняме, че САЩ вече въведоха допълнителни мерки за сигурност по летищата в страната заради новия вирус.

Мъж е под карантина в Австралия заради китайския коронавирус

Мъж е под карантина в Австралия заради китайския коронавирус

Смъртните случаи от новата епидемия са вече 6 в централния китайски град Ухан

Не е ясно дали този човек наскоро е пътувал до Китай, къде и как се е заразил и дали е предал вируса на някой друг в Съединените щати.

Новият вирус, който бе идентифициран за първи път миналия месец в Ухан, Китай, засега е заразил над 300 души и е убил шестима.

Съобщава се за потвърдени случаи в пет страни -  включително и САЩ.

Експерти предупреждават, че коронавирусът Ухан може да обхване цялата планета

Експерти предупреждават, че коронавирусът Ухан може да обхване цялата планета

Тайван съобщи за първи случай, наблюдават се всички пътници и екипажа на полет

Припомняме, че експерти се опасяват, че последният щам на коронавируса от Ухан може да се разпространи по цялата планета от човек на човек.

В момента се оказва, че хората с лошо здраве са изложени на най-голям риск, какъвто винаги е и случаят с грип. Властите имат желание да спрат разпространението и се тревожат, че вирусът ще стане по-силен, отколкото изглежда засега.

Снимка 462687

Източник: EPA/БГНЕС

Към 21 януари китайските власти признават за 291 случая и 6 смъртни случая. Според модел, проведен от експерти от "Империал колидж", може да има повече от 1700 случая. Тези, които са леки, може изобщо да не бъдат открити.