Здравословното състояние на руския президент Владимир Путин е добро, заяви прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"(Всичко) е наред, той е в добро здраве", увери говорителят на Кремъл пред репортери в четвъртък.

Според него "и украински, и американски, и британски информационни "специалисти" през последните месеци подхвърлят различни небивалици за здравословното състояние на президента". "Това не са нищо друго освен небивалици, за това говорим", каза Песков.

Коментирайки думите на Путин, който, говорейки в сряда на форума "Силни идеи за ново време", се извини за кашлицата, обяснявайки я със "силните" климатици по време на посещението му в Техеран предния ден, Песков каза, че "това се случва, всичко е наред." "Що се отнася до климатиците, да, наистина там е горещо навън и е хладно под климатиците. И аз съм с дрезгав глас, и аз съм така", добави той.

По-рано през днес директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс заяви, че има много слухове за здравословното състояние на президента Путин, но според неофициални данни на разузнаването руският лидер е "доста здрав".

Във вторник Путин посети Иран, където проведе няколко кръга двустранни преговори, а също така взе участие в срещата на върха на "тройката" от Астана (Русия, Иран, Турция).

Прогноза: Млад полковник може да смени Путин

Прогноза: Млад полковник може да смени Путин

Кремъл търси спасителен вариант