Американският президент Барак Обама е поредният получател на пратка с отровен рицин, след кмета на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, предаде "Телеграф". "Сикрет сървис" съобщават, че писмото е тествано за рицин и резултатът е положителен.

Както и в писмото до Блумбърг, освен смъртоносната отрова е имало и заплахи срещу Обама. Авторът на посланието е бил възмутен от позицията на държавния глава по въпроса за правото да се притежава оръжие.

"Ако посегнете на оръжието ми, ще видите на какво съм способен. Ще го отнемете само след смъртта ми." - пише до политиците гневният подател и заплашва с разстрел тези, които отнемат правото му, което му е дадено от конституцията и Бог.

Предполага се, че подателят е един и същи жител на Шрийвпорт, Луизиана. Луизиана е един от най-консервативните щати по отношение на притежаването на оръжие.

Въпреки заплахите, Майкъл Блумбърг е коментирал, че не се чувства застрашен и няма намерение да отстъпва от позициите си.

Все още не е ясно дали втората "серия" писма с отрова има връзка с първите, които бяха разпратени до видни политически фигури в САЩ непосредствено след атентата в Бостън през април. Тогава Обама отново бе сред получателите.

Като подател на пратките бе задържан инструктор по бойни изкуства, жител на щата Мисисипи, след като на работното му място бяха открити следи от рицина.