Спаска Митрова, която дълги години се бори, за да прибере детето си у дома, е починала снощи в Република Северна Македония. Жената е боледувала от рак продължително време, като накрая не е успяла да пребори коварната болест. До последния си ден тя е живяла заедно с дъщеричката си Сузана, която е на 14 г.

Отнеха дъщерята на Спаска Митрова

Отнеха дъщерята на Спаска Митрова

Македонският Върховен съд отне родителските й права, решението е окончателно

Митрова, която има и българско гражданство, дълги години води съдебни битки срещу бившия си съпруг както в Северна Македония, така и в Страсбург, за да вземе детето си при себе си. Проблемът ѝ достигна и бе коментиран преди време и от министър-председателя на България Бойко Борисов, припомня БГНЕС.

Ново дело срещу Спаска Митрова

Ново дело срещу Спаска Митрова

„Ще браним Спаска до дупка", заявиха от ВМРО

"С дълбоко прискърбие научих за трагичната кончина на г-жа Спаска Митрова. Тя бе пример на любяща българска майка, която въпреки жестокия натиск не се отказа от себе си и своя род. Позволете ми от името на Министерство на външните работи на Република България и от свое име, да поднеса нашите най-искрени и дълбоки съболезнования на семейството и на близките на г-жа Митрова.

Спаска Митрова: Тормозът продължава

Спаска Митрова: Тормозът продължава

И днес съдът не взе решение по делото срещу Митрова за детето й

Знам, че нищо не може да компенсира толкова ранната загуба на човешки живот, но Ви уверявам, че България ще продължи отдадено да защитава правата на гражданите с българско самосъзнание в Република Северна Македония", написа в профила си във "Фейсбук" министърът на външните работи Екатерина Захариева.