Жертвите на коронавируса 2019-nCoV по света вече са 724, съобщава изследователският портал Worldometer. Заразените са близо 35 хиляди, над 6000 са в критично състояние.

Повечето от заболелите са в Китай, където са потвърдени 34 546 случая на инфектиране с щама. Само през последното денонощие в страната са регистрирани 3399 нови случая на инфектиране, от които 2841 са в провинция Хубей, откъдето започна разпространението на вируса.

Само за ден от пневмонията, причинявана от коронавируса, в Китай са починали 86 души. От началото на епидемията жертвите в страната са 722, според данни на Националната комисия по здравеопазване на Китай.

Бум на коронавируса в Китай и по света

Бум на коронавируса в Китай и по света

73 нови смъртни случая само за ден в Поднебесната империя

Междувременно американската круизна компания Royal Caribbean International съобщи, че временно няма да приема на корабите си туристи от Китай. Мярката ще е в сила до края на февруари.

Военно-промишлената корпорация Lockheed Martin от своя страна обяви, че няма да участва в авиационното изложение в Сингапур заради разпространението на коронавируса. Решението е взето след консултации с американските власти и с медицински експерти. Представителите Lockheed Martin се позовават на обявения от сингапурските власти оранжев код за опасност от заразяване.

Смъртта на лекаря от Ухан, информирал за коронавируса, предизвика гняв в Китай

Смъртта на лекаря от Ухан, информирал за коронавируса, предизвика гняв в Китай

Ли Венлян почина след заразяване с вируса