Четирима души са ранени, след като полицията откри стрелба по мъж, разхождащ се с нож в препълнен търговски център в Сидни, Австралия, съобщава БиБиСи.

Три жени на възраст между 60 и 82 години са простреляни от двама служители на реда, открили огън по мъжа. 23-годишният нападател, който се смята, че се е насочил към полицаи с нож в ръка, също е ранен.

Полицията е получила сигнал от пазар пред търговския център „Уестфийлд" в северната част на Сидни преди обяд, след като продавачи забелязали, че мъжът се държи странно.

Денис Клифърд от австралийската полиция разкри, че мъжът е носил голям касапски нож и нападнал полицаи. Той добави, че двама полицаи са простреляли нападателя, който е ранен на няколко места.

За съжаление няколко минувачи също бяха ранени, поясни Клифърд.

По думите му мъжът е известен на полицията. Разбрах, че вчера е изчезнал от психиатрична клиника в близост до мястото на инцидента, поясни представителят.

Всички ранени минувачи са в болница и са в стабилно състояние.

Свидетели разказаха пред местни медии, че е настъпил хаос, след като полицията стреля по „изглеждащ като зомби” млад мъж, който е „бръщолевил несвързано” преди инцидента.

23-годишният остава в болница под полицейска охрана.