Президентът на Бразилия Жаир Болсонару отстрани съюзник от Сената, след като депутатът се опитал да скрие пари в задните си части, съобщава ДПА, позовавайки се на местни медии.

Отстраняването на Франсиско Родригес, също известен като Чико Родригес, бе обявено в официалния вестник на правителството. Отбелязва се, че сенаторът сам е пожелал да бъде отстранен от поста.

Федералната полиция на Бразилия провела претърсване на жилището на Родригес, сенатор от щата Рорайма и заместник на лидера в Сената. Полицейската операция е била свързана с обществени средства, които са предназначени за здравния сектор в борбата с коронавируса, но парите са били отклонени.

Бразилският вестник Crusoe пише, че Родригес се е опитал да скрие 30 000 бразилски реала (около 5300 долара). Част от тях са били под бельото "в задните части". Уважаваният вестник Folha de S Paulo потвърди информацията.

Родригес написа в социалната мрежа, че вярва в "човешката и божествена справедливост". Той добави, че разследващите са пристигнали в дома му, докато е работил. Бившият сенатор уверява, че има чисто минало и никога не се е замесвал в скандал.

Болсонару се представя като лидер, който ще се справи с корупцията.