Полицията в Брюксел извършва обиски в кв. "Моленбек", където се предполага, че е живял терористът, взривил бомба на Централната гара в белгийската столица във вторник, съобщава белгийският в. La Derniere Heure.

Както по-рано потвърди министърът на вътрешните работи на кралството Ян Ямбон, самоличността на екстремиста е установена, но все още не е официално оповестена. Той е бил известен на полицията за дребни нарушения.

Известна е самоличността на терориста от Брюксел

Известна е самоличността на терориста от Брюксел

Не се случи голяма експлозия

"В Моленбек се извършват обиски във връзка с терористичния акт на Централна гара", пише изданието.

По-рано вестникът съобщи, позовавайки се на източници от полицията, че терористът е живял в този квартал, като е бил на 37 години. В квартал "Моленбек" в северозападната част на Брюксел живеят предимно имигранти от Северна Африка.

Там живееха и основните членове на терористичната група, организирала мащабните терористични атаки в Париж на 13 ноември 2015 г. и в Брюксел на 22 март 2016 г.

Ликвидиран е нападателят от Брюксел

Ликвидиран е нападателят от Брюксел

Все още не се разкрива кой е той

Бомбата беше взривена във вторник вечерта. Неизвестен с викове "Аллах Акбар" взривил бомбата, като се чул силен гръм и трясък. Експлозията се оказа с изключително ниска мощност, но районът веднага бил обвит в дим.

Извършителят се опитал да избяга и бил застрелян от военен патрул. След терористичната атака са били евакуирани хората в гарата, също така е била проведена евакуация на площада в центъра на Брюксел.

Министърът на вътрешните работи Ян Ямбон съобщи сутринта, че терористът е носел взривно устройство със значителна мощност, обаче той не е успял да го взриви.