Премиерът на Полша Беата Шидло свърза атаката в Лондон с миграционната политика на ЕС, подчертавайки, че нападението оправдава отказа на Варшава да приеме бежанци, съобщава Ройтерс.

Припомняме, четирима души загинаха при нападение до британския парламент. Сред загиналите са нападателят, полицай и други двама души. Най-малко 29 души са ранени. Полицията вярва, че нападателят е действал съм и е бил вдъхновен от международен тероризъм.

8 ареста в Лондон във връзка с вчерашното нападение
Обновена

8 ареста в Лондон във връзка с вчерашното нападение

По случая работят стотици детективи. Претърсени са 6 адреса

Дясното полско правителство отказва да приеме 6 200 мигранти според схема на ЕС за разселване на бежанци в съюза.

"Много често чувам в Европа: не свързвайте миграционната политика с тероризма, но не е възможно да не я свържеш", заяви Шидло пред частната медия TVN24.

По-рано тази седмица еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос предупреди, че Брюксел има средства да принуди страните членки да приемат мигранти.

Петима загинали и 40 ранени при терора в Лондон

Петима загинали и 40 ранени при терора в Лондон

Полицията смята, че нападателят е само един

"Комисарят трябва да каже конкретно какво трябва да се направи, за да се предотвратят такива нападения като вчерашното в Лондон (...) Полша няма да се подаде на изнудването на еврокомисаря", подчерта полският премиер.

ЕС е в състояние да принуди страните членки да приемат бежанци

ЕС е в състояние да принуди страните членки да приемат бежанци

Аврамопулос предупреди по време на визита във Варшава

"Комисарят идва във Варшава и се опитва да ни каже: вие трябва да направите това, което реши ЕС, трябва да приемете тези мигранти (...) Два дни по-късно в Лондон беше извършена терористична атака", поясни тя.

Тероризъм в центъра на Лондон
Обновена

Тероризъм в центъра на Лондон

Най-малко двама души са загинали

Лидерът на управляващата партия "Право и справедливост" Ярослав Качински заяви през 2015 г., че бежанците могат да донесат болести и паразити в Полша.