Държавният секретар на САЩ Майк Помпео промени графика на визитата си в Европа. Той замени Москва с Брюксел, за да обсъди с европейските си съюзници Иран и други международни проблеми, информират АП и "Ройтерс".

 Помпео се среща с Путин и Лавров в Сочи на 14 май

Помпео се среща с Путин и Лавров в Сочи на 14 май

Държавният департамент поясни, че те ще обсъдят теми от двустранен и международен характер

През миналата седмица Държавният департамент съобщи, че Помпео ще е на посещение в Русия от 12 до 14 май, където ще проведе срещи с руския лидер Владимир Путин и външния министър Сергей Лавров. Конкретно той отменя визитата в Москва, но ще посети Сочи.

Представител на Държавния департамент отбеляза, че Помпео, който пое към Стария континент в неделя вечерта, все още се очаква да пристигне в Сочи във вторник за среща с Путин и Лавров.

Той отлетя от Joint Base Andrews до Вашингтон към Брюксел.

Помпео внезапно отмени посещението си в Германия

Помпео внезапно отмени посещението си в Германия

Говорителката му обяви като причина "належащи въпроси"

Посещението в Сочи ще бъде първото на Помпео в Русия като държавен секретар.

На два пъти Помпео променя графика си в последната минута миналата седмица заради Иран. Той отмени посещението си в Берлин и Гренландия и се върна в САЩ от Лондон.

Днес външните министри на ЕС ще проведат заседание и вероятно Помпео ще се опита да ги убеди да предприемат действия срещу Ислямската република.

В неделя високопоставен командир на Революционната гвардия на Иран предупреди, че американското военно присъствие в Персийския залив е сериозна заплаха, но сега представлява мишена.

САЩ разположиха войници, самолетоносач и бомбардировачи Б-52 в Близкия изток.

Иран към Тръмп: Ще те ударим в муцуната

Иран към Тръмп: Ще те ударим в муцуната

Напрежение в Персийския залив