В неделя Португалия разшири ограниченията за пътуване по суша и море до Испания, които трябваше да приключат този уикенд до 15 април, за ограничаване на разпространението на COVID-19, съобщава "Ройтерс".

Двете страни наложиха ограниченията на 28 януари. Министерството на вътрешните работи заяви, че ограниченията ще останат в сила за още 11 дни, като добави, че мерките не пречат на гражданите или жителите на Португалия да влязат в страната.

Превозните средства, превозващи стоки, аварийните автомобили и сезонните гранични работници също са освободени.

Пътуваме до Португалия само след предварителна е-регистрация

Пътуваме до Португалия само след предварителна е-регистрация

Мярката е в сила от 1 април

Гражданите от Великобритания, Бразилия и Южна Африка - където за първи път са открити по-заразни варианти на коронавирус - или която и да е държава с процент на инфекция над 500 случая на 100 000 души трябва да се поставят под карантина за 14 дни, ако са влезли през сухопътната граница, се казва в изявлението.

Португалия, която досега е съобщила за 780 322 случая на COVID-19 и 16 879 смъртни случая, бавно премахва някои други ограничения, след като в началото на тази година в сила влезе тримесечно блокиране в цялата страна.

Междувременно Гърция заяви в неделя, че удължава ограниченията за вътрешни полети до 12 април и за международни полети до 19 април, тъй като броят на новите инфекции там продължава да нараства.

Гърция удължава ограниченията за международни полети до 19 април

Гърция удължава ограниченията за международни полети до 19 април

Всички пътници са под 7-дневна карантина с икзключение на ваксинираните преди 2 седмици израелци