Последен предизборен щурм на Борис Джонсън и Джереми Корбин преди предсрочните парламентарни избори в Обединеното кралство в четвъртък, пише "Гардиън".

Борис Джонсън губи подкрепа, но все още печели мнозинство

Борис Джонсън губи подкрепа, но все още печели мнозинство

Социологическо допитване показва 28 депутати мнозинство

Лейбъристите и консерваторите определят гласуването утре като "най-важното за поколение". Двете партии имат различни планове за Брекзит и как да се харчат парите за обществени услуги.

Премиерът Джонсън кръстосва страната. Днес той ще посети Йоркшър, Мидландс, Уелс и Лондон. Той ще изпрати основното послание, че консерваторите се нуждаят само от още 12 места, за да спечелят мнозинство.

Корбин пък започва деня си в Шотландия и ще посети най-малко пет ключови места по време на предизборен тур в Англия с призив към тези, които не са решили за кого ще гласуват да "гласуват за надежда на тези избори".

Според различните социологически проучвания консерваторите водят с разлика между 6 и 15%, което означава от комфортно мнозинство за Джонсън до пъстър парламент.

Не вярвайте на Борис Джонсън, зоват политици на Острова

Не вярвайте на Борис Джонсън, зоват политици на Острова

Дали премиерът държи на думата си?

Проучване от вторник вечерта показва, че Джонсън ще получи мнозинство, но много по-малко места в сравнение с анкети от преди две седмици.

Вчера Джонсън прекара в Стафордшър в опит да се възстанови щетите от катастрофалния понеделник, когато той отказа да погледне снимка с болно дете, което лежи на пода в болница в Лийдс.

Корбин ще каже, че е време народът да гласува за "лейбъристко правителство, което ще бъде на ваша страна, лейбъристко правителство ще спаси вашата Национална здравна служба".

И двамата лидери ще завършат деня с предизборен митинг в Лондон. Борис Джонсън отново ще се върне към обещанието си да изведе страната от ЕС.

Лидерът на либералните демократи Джо Суинсън ще посети няколко избирателни района. Тя ще наблегне на това, че партията е против Брекзит.

Изборите ще започнат в 07,00 часа местно време в четвъртък.