Британката Гислейн Максуел, обвинена в подпомагане на бившия й партньор Джефри Епстийн в сексуално посегателство над непълнолетни, е изправена пред още две обвинения.

Информацията съобщава "Гардиън", позовавайки се на нови обвинения на прокуратурата, внесени във федералния съд в Манхатън.

Гислейн Максуел остава зад решетките

Гислейн Максуел остава зад решетките

Има риск обвиняемата да се укрие

В обвинителния акт има нова жертва, която обвинява Максуел. В документите е посочена като "непълнолетна жертва-4". Разширява се периодът на извършените престъпления от страна на Гислейн Максуел от 1994-1997 до 1994-2004 г. Сега срещу Максуел са повдигнати общо 8 обвинения. Новите обвинения - заговор за секс трафик и секс трафик на непълнолетни - са свързани с "непълнолетна жертва-4".

В обвинителния акт се подчертава, че "непълнолетна жертва-4" е "набирана за осигуряване на секс масажи на Епстийн", за което й плащано от Максуел, от самия Епстийн и други негови приближени.

Гислейн Максуел остана в ареста

Гислейн Максуел остана в ареста

Гислейн Максуел пледира невинна пред съд в Ню Йорк

Максуел се е срещнала с жертвата в имението на Епстийн в Южна Флорида около 2001 г., когато момичето е било на 14 г. и е "взаимодействала с нея много пъти", според внесените в съда обвинения. По време на контактите им между 2001 и 2004 г. Максуел накарала жертвата да прави секс с Епстийн многократно.

През миналата година Гислейн Максуел пледира невинна пред съд в Ню Йорк по обвинения в секс трафик на непълнолетни с партньора си Джефри Епстийн, който се самоуби 2019 г.

Тя отрича обвиненията, свързани с извършени престъпления от страна на Епстийн, който се самоуби в ареста, докато чакаше съдебен процес. 

Фокс нюз се извини за премахване на Тръмп от снимка с Епстийн и Максуел

Фокс нюз се извини за премахване на Тръмп от снимка с Епстийн и Максуел

Съжаляваме за грешката

Процесът срещу Максуел ще започне през юли 2021 г. Тя може да получи 35 г. затвор, ако бъде призната за виновна.