Двама души са задържани от полицията в Украйна  заради жесток побой над опозиционна украинска журналистика, предадоха информационните агенции.

Журналистиката Татяна Чорновил, която е и  активистка на Евромайдана, е била пребита в района на село Гора, намиращо се между Киев и Бориспол.

Според информация на украинската агенция УНИАН, тя е пътувала с автомобила си, когато пътят й е бил  препречен от друга кола, от която са излезли няколко мъже. Те са я измъкнали от автомобила й, нанесли са й жесток побой, след което са я захвърлили в канавката край пътя.

Черновол, която пише за сайта "Украинска правда",  е известна с критичните си материали за управляващите, включително за президента Виктор Янукович и семейството му.

Представителката на ОССЕ по въпросите, засягащи  свободата на словото - Дуня Миятович, поиска от украинските власти да разследват престъплението и да осигурят защита на журналистите.

От американското посолство в Киев заявиха, че са потресени от насилието над Черновол, както и от поредицата подобни нападения, извършени напоследък в Украйна.