Началникът на армията на Гърция обяви, че въоръжените сили ще реагират предпазливо на провокациите на Турция, пише "Катимерини".

"Гръцките въоръжени сили представляват гарант за защита на териториалната цялост, предлагайки надежден капацитет за превенция, конкретно докато Гърция продължава да посреща провокативните действия на Турция в Егейско море, реагирайки предпазливо и спокойно", каза Евангелос Апостолакис на икономически форум.

Той добави, че гръцката армия е създала силна ос на сътрудничество за сигурност и стабилност в региона.

Според него източната част на Средиземно море остава най-деликатният регион на планетата заради хроничните кризи в Сирия и Либия, различни граждански конфликти, и заради нелегалната имиграция.

Гърция е стълб в полза на мира и стабилността, насърчава сътрудничество между държавите в региона на базата на международното право, подчерта Апостолакис.

Междувременно гръцкият вестник пише, че двама гръцки войници са задържани от турската армия в четвъртък сутринта, след като инцидентно са прекосили общата граница при Еврос. Те инцидентно са влезли на турска територия при патрулиране, което е било по време на буря.